FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!

Wij zijn Frits en Ellen en alle twee met pensioen. We reizen op het moment met onze camper door Europa. De richting is meestal bekend, de planning kan zo maar veranderen. Het uitzicht is steeds anders en de mensen spreken een andere taal maar ons huis blijft steeds hetzelfde althans .............

 


  In 2009 kregen we het idee om een caravan te gaan kopen. Dat leek ons wel iets. Een caravan zou ons meer vrijheid geven en zaten we niet zo vast aan  reserveringen. We zouden zomaar spontaan op pad kunnen gaan in onze vrije tijd.  Onze 1ste caravan  was een Dethleffs-camper en nu zouden we kunnen gaan ervaren of dit echt iets voor ons was. En ja hoor, het beviel ons alle twee uitstekend. Met het oog op de komende VUT-tijd van Frits wilden we graag een nieuwe caravan aanschaffen.  De beslissing was snel gevallen en we kozen voor een TEC Weltbummler. want reizen op deze manier beviel ons steeds beter. Tussen  de kampeer vakanties door maakten we  verre vliegreizen zodat we snel op een bepaalde plaatsen/landen konden zijn want we hingen van onze vakantieperiodes af. We wilden onze vrije tijd zo goed mogelijk benutten wat het reizen betrof. Met onze TEC hebben we prachtige vakanties gehad en weer begon het te kriebelen.                                                                                                                                                  De pensioen datum van Ellen komt in zicht en dus ook meer vrije tijd. Een Camper, een lang gekoesterde wens van ons, moest er nu maar gaan komen.  We vonden een Sunlight T66 . Er werden nog een paar aanpassingen gedaan  zodat we klaar waren voor vertrek.
Net als reizen met onze camper een hobby van ons is, is ook het bijhouden van deze website en de reis blog  een hobby van Ellen!  Frits houdt zich meer bezig met onze YouTube site waar hij zijn hobby video en fotografie in beeld kan brengen!  Om onze foto's en video's te maken gebruiken wij geregeld onze Samsung S9+ smart-telefoons. We hebben  alle twee een sim only met unlimited data abonnement van KPN. In Nederland is dat onbeperkt internet en in de EU  per telefoon 50 GB per maand. Hier komen we redelijk mee uit zodat we onderweg zonder openbare wifi netwerken te moeten gebruiken aan onze blog en filmpjes kunnen werken.

 
We maken ook gebruik van een Gimbal Zhiyun Zoom 4. Een stabilisatiesysteem voor smart telefoons.De foto camera's die we gebruiken als we op pad gaan om bepaalde natuur foto's te maken zijn de Limux-camera van Frits en de Canon Power-shot van Ellen. Voor natuurfoto's zijn ze ideaal vooral omdat er een geweldige zoom op zit. Het zijn geen spiegelreflex camera's want dat gaf te veel gesjouw met al de verschillende lenzen en daarom kozen we voor bridge camera's die er een geweldige veelzijdige lens op hebben zitten wat ons weer een rugzak uitspaart.

We hebben ook een drone de DJI Mavic Mini. We hebben voor deze drone gekozen omdat hij zo compact is en eventueel in je broekzak past om mee te nemen.

Dan heeft Frits er sinds kort een nieuw stukje "speelgoed" bij, namelijk een Insta360 one RS twin edition action cam bij waar hij ongelooflijk mooie beelden en grappige opnames mee kan maken. Hij is nog lerende maar dat komt vast goed. Als onze apparatuur kunt u vinden onder de rubriek "wat gebruiken wij allemaal"

Hebt u vragen of ideeën voor verbetering van wat we doen, we staan altijd open voor commentaar!


Onze website www.fritsellen.com is volledig in eigen beheer.

E-mailen
Map
Info