FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!
De laatste aankopen.


Sinds september 2022 hebben we nieuwe mobiele telefoons aangeschaft en wat een mogelijkheden geeft dat weer.

Het is nog even puzzelen voor ons maar er zullen in de toekomst vast wel mooie beelden uit te voorschijn komen.

Sinds 26 april 2022 zijn wij in het bezit van een Maxxfan.

We moeten nog ervaren hoe het gaat bevallen. Wij hebben gekozen voor de "smoke" uitvoering. Hij is dan toch doorzichtig en houdt de zon een beetje op afstand. We kennen allemaal wel de hitte die in de camper kan hangen en dat zou nu verleden tijd moeten zijn. De Maxxfan is een dakluik waarvan de ventilator gebruikt wordt voor de luchttoevoer en luchtafvoer. Er zit een afstandsbediening bij zodat je gemakkelijk de gewenste temperatuur kunt instellen. Het dakluik kan open blijven staan als je onderweg bent en ook als het regent. Ideaal dus en hij werkt op 12 volt.
Frits heeft een nieuwe radio in het dashbord van de camper gebouwd. Er moeten nog wat snoertjes weggewerkt worden maar dat komt nog. Het voornaamste op dit moment is dat de radio het uitstekend doet en dat de Android Auto werkt zoals we gedacht hadden. Frits heeft al een paar apps geïnstalleerd waaronder YouTube 😄 

Nu is het niet de bedoeling dat we onder het rijden naar YouTube gaan kijken maar zo werkt dus ook Google maps. We hebben ook een account van Sygic (ook een navigatie app) en daar hebben we de kaarten kunnen downloaden zodat we de kaarten ook offline kunnen gebruiken. Volgende week woensdag gaan we een paar dagen op pad in Nederland zodat we de camper klaar kunnen maken voor onze grote trip. We kunnen dan meteen onze navigatie uittesten en kijken hoe dat gaat als je zonder en met data verbruik de navigatie gaat gebruiken. Onze Vlog over dit onderwerp is nu te zien op ons YouTube kanaal fritsellencamperreizen. Je kunt je natuurlijk ook gratis abonneren en dan krijg je vanzelf bericht als er weer een nieuwe Vlog online staat.
 Een aankoop die wij al jaren geleden deden, een Reich caravan/camper weger, en waar wij al veel plezier van hebben gehad. Ik lees steeds vaker dat mensen problemen hebben met het gewicht van hun camper en geen weegbrug kunnen vinden in de buurt. Met de Reich camper weger behoort dat probleem tot het verleden. Wij namen de proef op de som en gingen eerst onze camper wegen op een weegbrug en daarna gingen we de camper wegen met de Reich weger. Het verschil was ongeveer 20 kg. De Reich weger heeft ook nog als voordeel dat je het gewicht meet per as die je weer kunt optellen om tot een totaal gewicht te komen. Wij vinden hem ideaal!

Mei 2021


En nog een een aankoop deze maand (het kan niet op) maar Frits was er lang naar aan het uitkijken. Een Insta360 one R 4K Edition camera. Het vergt wat onderzoekswerk maar het resultaat mag er hopelijk ook naar zijn. We zijn beiden vol verwachting naar de resultaten van deze camera.

 Update: Helaas is de camera op onze reis in Noorwegen omgevallen en zat er een dikke, vette kras op de lens. Frits heeft nu een nieuwe gekocht. Weer een Insta 360 one RS. Deze heeft als meerwaarde dat hij kan inzomen als de 360 camera wordt gebruikt.

 

Een kleine update, sinds oktober 2021 heeft Frits een gymball weten te vinden via Amazon, speciaal voor deze camera. Het is nogal ingewikkeld om het allemaal onder de knie te krijgen maar de resultaten zijn prachtig.
Bij De Wit in Schijndel zijn wij geslaagd voor een Cadac Safari Chef 2 bbq. Onze keuze is op hem gevallen omdat hij niet zwaar is en heerlijk compact met vele extra's. Wij kochten er een pizza steen bij.

We zijn sinds kort in het bezit van een dash-cam.  Op onze onze volgende trip gaan we hem uitproberen. De recenties zijn veel belovend. We zijn benieuwd.  Onze ervaringen zullen we hier zeker met jullie delen.


oktober 2021 Update.

De dashcam maakt mooie beelden onderweg. Wij zijn er dik tevreden over.Maart 2021

Eindelijk is het ervan gekomen.  We hebben elektrische vouwfietsen gekocht. Onze keuze is gevallen op een van de Shinga Lacros fietsen. We hebben zoveel positieve verhalen gehoord van mensen die ze gebruiken onderweg en ook thuis hun "grote"  e-bike inruilen omdat ze deze vouwfietsen veel comfortabeler vinden. Onze keuze is gevallen op de           Canter C200.                                           De accu is in het frame weggewerkt en kan opgeladen worden als hij in de fiets zit maar ook kan uit het frame en dan aan de oplader. Accu bereik is 40-80 km. De krachtige 250 W motor van Aikema zit in het achterwiel.  Wij kozen voor een witte fiets met alle accesoires zoals de verende zadelpen, roestwerende ketting, goedgekeurd slot in combinatie met een fietsketting en een spiegeltje voor Frits die me altijd in het oog wil houden als ik achter hem fiets.

 Als wij met de camper op pad zijn missen we altijd onze heerlijke koffie. Thuis hebben wij een koffiemachine die overheerlijke koffie zet. We houden best wel van een pittige kop. Onderweg hebben we al zoveel apparaten uit geprobeerd, helaas kunnen we niet vinden wat we zoeken.                                                                 Eerst probeerden we een koffiezetapparaat maar dat was het niet, een Senseo ....... nee, een cafetière was het ook niet. 

Omdat we vaak niet zijn aangesloten aan de stroompaal omdat we het liefst vrij kamperen zochten wij iets wat voor ons de oplossing zal zijn en nu hebben we een Bialetti gekocht. Zou dat het zijn?                                                                      

Nee ook niet. We hebben de Bialetti nu thuis staan en gebruiken de zakjes met oploskoffie weer en filterkoffie. Die vinden we nog het beste.September 2020

 Na lang wikken en wegen toch besloten om een mifi-router aan te schaffen. Iedere keer gebeurd het weer dat we internet tekort komen. We zijn vaak weken of maanden onderweg en onze hobby is om te vloggen en die video's op YouTube te zetten.  Nu hebben we ieder al een abonnement met een maximaal tegoed in het buitenland en nog redden we dat niet. Thuis alle internet abonnementen bekeken  maar het hielp ons niet veel verder dus nu besloten om een Mifi-router aan te schaffen.                                                      We gaan het in de toekomst meemaken of dat het gene is dat ons uit de brand helpt. Er wordt vast nog vaker over geschreven in onze Blog.


Update: Inderdaad is dit wat we nodig hebben om onze internetbundel mee aan te vullen. In ieder land waar we komen kopen we een data-simkaartje om onze youtube video's zonder problemen te kunnen uploaden.

 Juli 2020


Nieuwe hoezen voor de pilootstoelen van de camper.

 vanaf het begin dat we onze camper hebben bevalt de kleur van onze stoelbekleding ons niet zo. Een ander vindt het misschien wel mooi maar wij niet. We vonden ze te donker. Nu zagen wij bij vele camperaars dat er handdoeken of een ander soort doek over de stoelen heen gedrapeerd om de bekleding van de stoelen te beschermen tegen vlekken en vuil en zo kwam het dat we een keertje onder weg in Spanje langs een Ikea kwamen en daar een set crème witte grote badhanddoeken kochten en die over onze stoelen en bank legden en zo kreeg ons interieur een heel ander uiterlijk. Het zag er lichter en ruimer uit maar hoe gaan we die handdoeken vastmaken zodat ze mooi blijven liggen op de plaats?

We gingen op zoek naar mooie grote spelden maar dat werd geen succes. Klittenband dan? Nee ook niet. Touwtjes om de punten aan elkaar te binden dan? Nee ook niet echt en zo kwamen we terecht bij camperstoelhoezen.nl en hier vonden we mooie hoezen voor de voorstoelen met hoezen voor de armleuningen. Een mooie camel kleur en ze kunnen in de wasmachine. Heel belangrijk bij die lichte kleuren. 
Juni 2020

Lichtgewicht gasfles.Nadat we vol tevredenheid zaten te genieten van onze nieuwe accu speelde de gedachten over een lichtgewicht gasfles. We hoorden er geregeld heel positieve verhalen over en toen we zaten te wachten bij Camper Profi en Frits eens iets meer informatie ging inwinnen bij Daan begon het plan bij ons te broeien zoals dat meestal bij ons gaat. Komende winter willen we naar Portugal en Spanje en dan komen de gasflessen weer ter sprake. We hebben een Duitse, een Spaanse en een Nederlandse gasfles. Als we nu de Spaanse fles leeg maken en leeg meenemen dan ruilen we die weer om zodra we in Spanje aankomen en als we dan nog een andere fles vol meenemen dan kunnen we Portugal inrijden met volle flessen want geen idee welke gasflessen daar gebruikt worden. Zo zitten we dan te bedenken hoe we dat het beste kunnen doen. Daarbij zijn die gasflessen loei zwaar en al helemaal als ze vol zijn en Frits weer een volle fles in de camper moet krijgen. Een lichtgewicht gasfles met buitenaansluiting zou ideaal zijn. Je kunt in de meeste landen LPG tanken om de fles te vullen en geen gesjouw meer met flessen.                                                                       Frits stuurt mail naar Camper Profi met de vraag of ze nog een plekje voor ons vrij hebben want we zijn nu nog in de buurt en ja hoor we kunnen om half 4 nog terecht en daar gaan we weer.                                        Het is er druk. We worden weer netjes geholpen. Er komt nog een beveiliging op zodat de gasfles zelfs onder het rijden open kan blijven en als we tegen 18 uur weer wegrijden met instructies hoe we de eerste keer moeten tanken is ook die klus weer geklaard.

 Juni 2020

Huishoud Accu.

Toen we afgelopen winter in Spanje waren kwamen we geregeld stroom te kort. Zou onze Banner-huishoudaccu het gaan laten afweten? Het zonnepaneel werd gecontroleerd op stof zodat de accu toch volledig zou moeten opladen. Misschien te weinig zon? Geen idee maar wat wel duidelijk voor ons was, was dat we eens moesten gaan uitkijken naar een andere huishoud accu en een grotere omvormer. Ze kwamen boven op ons ToDo-lijstje te staan en toen we i.v.m het corona-virus thuis in quarantaine kwamen hadden we tijd genoeg om weer eens op zoek te gaan naar omvormers en accu's. Frits heeft heel het internet afgezocht om er achter te komen wat voor ons ideaal zou zijn.  Het werd een zuivere Sinus Victron 1000 W omvormer en een ultra lichtgewicht Power Xtreem Lithium X 125 accu. We zouden dan 2 vliegen in een klap slaan. Een accu die bij ons zonnepaneel past met voldoende stroom om onze e-bikes te kunnen opladen en onze laptops te kunnen gebruiken plus een stuk minder gewicht wat zeker niet onbelangrijk is in een camper. We kwamen in contact met Camper Profi in Veendam en maakten de nodige e-mails later, een afspraak en zo reden wij richting Groningen om alles te laten inbouwen.Onze oude Banner accu zeggen we vaarwel.We heten de Power Xtreem accu welkom

Natuurlijk gingen wij meteen na de aankoop onze fietsaccu's opladen en zonder problemen deed onze accu zijn werk. Wij zijn weer hele tevreden mensen.December 2019

Frits is al langer op zoek naar een Drone. Het lijkt hem het einde om foto's en video's te kunnen maken terwijl je rond vliegt over een landschap of water en na lang zoeken is zijn oog gevallen op een DJI Mavic Mini. Hij weegt maar 249 gr. Hij is opvouwbaar en je neemt hem zo mee in je broekzak dus geen gesleep met grote, onhandelbare apparaten. Neem je de DJI Mavic Fly More Combo dan krijg je er nog allerlei accessoires bij zoals een koffertje, reserve accu's, propellers en propeller beschermers en een charging hub. Op een volle accu vliegt hij ongeveer 30 minuten en dat is mooi. Hij kan 2 km weg vliegen en komt, mocht de accu bijna leeg zijn, vanzelf terug vliegen. Dus 1 week voor we vertrekken om te overwinteren wordt hij besteld en kan hij nog mooi mee.
Mei 2017

TV kijken in de camper.

We zijn geen echte TV kijkers dus vonden we het in eerste instantie niet zo belangrijk om hier aan dacht aan te geven. Nu hebben wij beiden best een grote internetbundel op onze mobiele telefoon. Ieder heeft 20 GB te besteden zowel in Nederland als in Europa dus als we iets wilden zien op TV dan gebeurde dat via internet en streamden we dat via een chromecast naar onze tv.   In de praktijk merkten we, en dan vooral als we op pad waren in de winter, dat dit niet zo ideaal was als het leek. Als wij gaan overwinteren in Spanje en Portugal, zijn de avonden daar lang en koud en moesten we gaan opletten hoe lang onze tv aan ging. We raakten anders veel te snel door onze internetbundel heen. Wifi van de camping of andere openbare netwerken wilden we niet gebruiken in verband met de veiligheid dus dan toch maar een schotel op het dak en een abonnement??  We gingen op zoek op het internet om informatie in te winnen.  Onze keuze viel uiteindelijk op een automatische Bente schotel met een doorsnee van 65 cm.  

- de schotel is van Nederlandse makelij en is helemaal nagerekend met de calculator van de wereldberoemde  schotelgoeroe Paul Wade.                                                                                                                                            En deze schotel heeft een grotere f/D-verhouding dan de normale offsetschotel.                                          Vraag me niet de hele betekenis van deze uitleg. Laten we het erop houden dat het me zo vertelt is.               

Bij deze schotel namen we een abonnement van Joyne. We maakten een afspraak bij de fa. Rian in Waalre waar onze schotel geplaatst ging worden.  We zijn nu 3 jaar verder en hebben tot nu toe veel plezier van onze schotel en Joyne abonnement. We hebben nog maar zelden zonder ontvangst gestaan en dan kwam dat door een of andere dikke boom of rots. We zijn in noord Denemarken geweest, Portugal en zuid Spanje en het gaat altijd prima. We hoeven geen afleveringen van series die we volgen te missen.                                                        Wij zijn dik tevreden!!

Update; april 2021 Joyne is helaas failliet gegaan en daardoor zijn wij overgestapt naar Canal Digitaal. Alle leden van Joyne konden met door middel van een aantrekkelijke aanbieding over stappen. Daar hebben we maar meteen gebruik van gemaakt. Toen we afgelopen jaar in zuid Portugal waren viel het bereik weg en hadden we geen ontvangst meer. In Spanje was dat weer snel opgelost. Via internet tv kijken is voor ons geen optie.


10 januari 2018

Dit jaar zullen we voor het eerst met de camper in het vroege voorjaar naar het zuiden rijden op zoek naar de zon. Eens kijken of ons dat gaat bevallen. Frits heeft onze camper voorzien van een zonnepaneel zodat we minder afhankelijk zullen zijn van campings en/of camper plaatsen met stroompunten.


 Dan staat er een afspraak gepland voor eind februari in de garage. We willen nieuwe banden en onze distributieriem laten vervangen zodat we niet voor verrassingen komen te staan tijdens onze reizen....Zomer 2017

Nu we een camper hebben willen we ook een camper navigatie. Dat is toch wel handig omdat je de maten van je camper erin kunt programmeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg en je in ene keer voor een viaduct staat waar je niet onderdoor kan omdat je te hoog bent.

Wij kozen voor een Garmin 760.

 


Vaak zetten we onze telefoon nog ernaast met navigatie want we ontdekten dat we soms wel erg veel extra kilometers maken. Op de telefoon gebruiken we google maps of Sygic (een betaalde versie)

E-mailen
Map
Info